KAN IK MIJ AANMELDEN ALS DICHTER?

Poëzie in de Oude Pastorie krijgt jaarlijks talloze spontane aanmeldingen van dichters die graag willen optreden op ons festival. Daar zijn wij uiteraard erg tevreden mee, want dat betekent dat veel mensen ons festival een warm hart toedragen.

Maar…aangezien onze programmator zelf aan actieve scouting doet, aangezien wij in onze programmatie streven naar een evenwichtige mix van opkomend talent & gevestigde waarden, van binnen- & buitenlandse dichters & aangezien wij slechts een beperkt aantal dichters aan het woord kunnen laten binnen de duur van het programa, moeten wij de (meeste) mensen die spontaan bij ons aankloppen, melden dat er helaas geen plaats vrij is op onze affiche.

Maar…er zijn 2 manieren om toch tijdens PidOP te kunnen optreden.

01. Onze vrienden van vtbKultuur Holsbeek organiseren jaarlijks, naar aanleiding van de Poëzieweek, een poëziewedstrijd. De top 3 van die wedstrijd wint, onder andere, een plek in de line-up van Poëzie in de Oude Pastorie. Houd hun FB-pagina & onze website in het oog om op de hoogte te blijven van de wedstrijd.

02. Nét geen top 3 behaald? Nog steeds geen nood! Omdat we iedereen toch de kans willen geven om een minimale bijdrage te leveren aan de poëtische sfeer van ons festival voeren we vanaf PidP2017 De Gedichtencarrousel in om Poëzie in de Pastorie mee af te sluiten.

Wat houdt De Gedichtencarrousel in?
Iedere dichter die Poëzie in de Oude Pastorie bezoekt, kan in de loop van de namiddag een briefje met zijn/haar naam in een hoed deponeren. Nadat de laatste headliner zijn/haar voordracht beëindigd heeft, opent onze presentator De Gedichtencarrousel met een van zijn gedichten. Daarna trekt hij een naam uit de hoed; die dichter leest op zijn/haar beurt een gedicht voor & trekt de volgende naam. Enzovoorts & zo verder tot iedereen aan de beurt geweest is. Afhankelijk van het aantal namen in de hoed, kan het aantal gedichten dat voorgelezen mag worden eventueel opgetrokken worden, maar dat zien we daar & dan wel.